Als ondernemer heeft u te maken met de fiscus, net als iedereen. Ook als u met uw bedrijf van rechtsvorm wilt veranderen of uw onderneming wilt overdragen, heeft dat – soms ingrijpende – fiscale gevolgen.

De Belastingdienst ziet de overdracht van een onderneming als bedrijfsbeëindiging. Dat betekent veelal dat er moet worden ‘afgerekend’, maar niet altijd. Om de bedrijfsoverdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen en ook op fiscaal vlak goed voor te bereiden, luidt ook hier het devies: begin op tijd. Liefst (minimaal) vijf jaar van tevoren.

Samen met de fiscaal specialisten van Kreston LDJ Corporate Finance houdt u overzicht, maakt u de juiste beslissingen én houdt u de fiscale consequenties zo beperkt mogelijk. Wel zo prettig.

Door de juiste juridische en/of fiscale structuur en o.a. slim gebruik te maken van de nodige vrijstellingen, aftrekposten, diverse doorschuiffaciliteiten en (tijdig) aan de juiste voorwaarden te voldoen, maakt u altijd de beste deal. Als bedrijf, én als mens. Wedden?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0341 438 100.
Of stuur een e-mail aan onze adviseur Krijn de Graaf.

Weten wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak