Gaat u uw bedrijf verkopen, fuseren of internationaal zakendoen? Dan is een due diligence – ofwel een uitgebreid boekenonderzoek – geen overbodige luxe. Dat bespaart u nadien veel tijd, geld én onnodige discussies en blootstelling aan risico’s. Wel zo’n fijn idee.

Ondernemen brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Een bewust risico is een keuze. Een onbewust risico vooral een gevaar. Wilt u er zeker van zijn dat alle relevante bedrijfsmatige aspecten van een onderneming of internationaal zakenpartner in orde zijn? De niet direct zichtbare risico’s boven water halen? Met een due diligence onderzoek van Kreston Lentink De Jonge Corporate Finance brengt u de financiële, fiscale én juridische obstakels in kaart. En weet u meteen hoe u die af kunt vangen.

Zo’n onafhankelijke risicoanalyse van Kreston LDJ Corporate Finance behelst niet alleen de jaarrekening, fiscale aspecten en de administratieve organisatie, maar brengt ook de mogelijke risico’s aan het licht aangaande marktontwikkelingen, personeel, pensioenregelingen, vergunningen, contracten et cetera. En: we zetten meteen de verbeterpunten voor u op een rij. Zo weet u exact waar de (groei)kansen en uitdagingen liggen, mocht u besluiten de onderneming te (ver)kopen of met betreffende zakenpartner in zee te gaan.

Een waardevol uitgangspunt…

Het veelomvattende ‘boekenonderzoek’ brengt feitelijk in beeld met wat voor een partij u gaat samenwerken of wat u overneemt, waardoor de kans op een succesvolle bedrijfsovername of samenwerking aanzienlijk toeneemt. Mooie bijkomstigheid: potentiële risico’s kunt u gebruiken tijdens de (her)onderhandelingen. Om bijvoorbeeld een lagere prijs te bedingen of om de risico’s – middels aanvullende voorwaarden, garanties en/of vrijwaringen in de (koop)overeenkomst – te minimaliseren.

… voor een weloverwogen besluit

Kreston LDJ Corporate Finance voert regelmatig due diligence onderzoeken voor zowel kopers (onderzoeksplicht) als verkopende partijen (informatieplicht) uit. Weten welke aspecten u het beste mee kunt laten nemen om een goed beeld te krijgen? Hoe u een slimme afweging maakt? Onze (register)accountants helpen u graag aan een pragmatisch due diligence onderzoek op maat.

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0341 438 100.
Of stuur een e-mail aan één van onze adviseurs.

Weten wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak